Welke steentjes?

Een mooi steentje in je ring, dat schittert toch gewoon fantastisch niet? Maar op het moment  dat je moet beslissen welk steentje, dan is dat niet zo eenvoudig! Er is zoveel verschil, vooral als we de prijs vergelijken van de verschillende steentjes!?

 

Verschil diamant en briljant

 

De termen diamant en briljant worden vaak, onterecht, door elkaar gebruikt. Een diamant is de naam van de edelsteen, terwijl de briljant een diamant is die in een bepaalde vorm geslepen is. Naast de briljant vorm zijn er dus ook nog andere slijpvormen. 

De briljant slijpvorm is echter de bekendste, en dit heeft ook een reden, Deze slijpvorm zorgt er voor dat het licht optimaal wordt weerkaatst, wat dus betekent dat deze slijpvorm zorgt voor de beste schittering van de edelsteen.

 

Wist je trouwens dat een briljant 58 facetten heeft? Een facet is een geslepen vlak van de edelsteen.

 

Maar welke kies ik nu?

Video: bron: Youtube - Robbinsbrothers

Een diamant wordt gedefinieerd aan de hand van "The 4 C's":

Bekijk zeker eens bovenstaande video (Engelstalig) Het is op een heel leuke en eenvoudige manier uitgelegd welke verschillen er allemaal zijn. De 4 C's zijn 

- Cut: Slijpkwaliteit

- Carat: Het gewicht, uitgedrukt in karaat

- Clarity: Zuiverheid

- Color: kleur


Deze 4 C's zijn dus belangrijke factoren om de prijs te bepalen.

Maar welke je nu kiest voor in jouw ring of ander juweel hangt eigenlijk ook samen met wat jij graag ziet, en wat dan ook past het in ontwerp. 

Twijfel je bij het ontwerp tussen kleinere of grotere steentjes, dat kan ik dit graag voor jou met verschillende ontwerpen tonen!