LiLBHair, van logo naar juweel

"Is het mogelijk om van mijn logo een juweel te maken?"

Met die vraag kwam Ingrid Berckmoes van LiLBHair langs. En om een lang verhaal kort te maken: LiLBHair heeft een mooi logo, en nu ook mooie juwelen met dit logo!

Ik vertel je hier hoe we tot een mooi resultaat zijn gekomen.


LiLBHair

Ik heb Ingrid leren kennen via mijn schoonfamilie, een fantastische kapster en een gepassioneerde ondernemer. Kort nadat ze gestart is met LiLBHair kwam ze bij me langs met de vraag om dus een juweeltje te maken van het logo. De start van een leuke samenwerking.


Als juweelontwerpster en goudsmid zijn dit voor mij hele leuke opdrachten, De mogelijkheden ontdekken van een bestaand logo en gebruiken in het ontwerp van een juweel.


Van logo naar juweel? hoe gaat dat nu?!

Als zo een vraag komt, dan kijk ik vooral uit naar de gesprekken die we dan gaan hebben. Want via die gesprekken ga ik dan op zoek hoe jij dit ziet. Wil je jouw logo klaar en duidelijk zichtbaar, of wil je liever een subtiele hint naar je logo.  Hou je van een opvallend juweel of houd je het liever klein en fijn.


En dan komt het logo zelf aan de beurt. Heeft dit logo vele of weinig details in de tekening, en waar vind je de specifieke contouren van dit logo, zodat het ook herkenbaar wordt zonder deze kleine details. Zoals je merkt, al een heel aantal zaken waarnaar we op zoek gaan om dat logo te verwerken in een juweel.

 

Wat natuurlijk ook belangrijk is, is de vraag welk juweel je als resultaat wil. Een ring, oorbellen, hangertje, armband,... of misschien wel een volledig set.

Als we kijken naar het logo van LiLBHair, dan is dit een zeer strak en herkenbaar logo. En dat zie je ook in de resultaten van de juwelen, het logo is duidelijk zichtbaar, maar het maakt het juweel wel nog steeds strak en helemaal niet grotesk. Zo'n logo zoals LiLBHair hoeft helemaal niet geminimaliseerd te worden. Je kan dit overnemen zoals het is.

 

Een andere belangrijke stap is dan het draagcomfort. Als een logo scherpe hoeken heeft, dan is het belangrijk om die scherpe hoeken te beschermen. Het is niet prettig als het juweel blijft hangen in je kledij of dat je iemand pijn kan doen als je een hand geeft. Dat wordt dus ten alle tijden vermeden.

 

Zoals je leest, een leuke opdracht om dit logo om te zetten naar mooie juwelen!

Heb je zelf ook een logo of een leuk idee? Contacteer me dan zeker!

Over LiLBHair


Vroeg of laat krijgt zo’n 50% van de bevolking, zowel mannen als vrouwen, te maken met haaruitval, dun haar of kaalheid.
Dun en sluik haar zijn bovendien ook nog eens moeilijk in model te brengen en verliezen snel hun volume.

Afhankelijk van jouw verhaal, gaat het team van LiLBHair op zoek naar een geschikte oplossing die bij jou en je levensstijl past.


website: https://www.lilbhair.be/

Adres: Kouterstraat 34, ZeleIngrid Berckmoes

LiLBHair